Luma Insights:

Luma Financial Technologies tillkännager ett samarbete med BNY Mellon's Pershing för att tillhandahålla nästa nivå annuitetshanteringslösningar

Cincinnati, OH, 2 april 2024 – Luma Financial Technologies ("Luma"), världens främsta oberoende, multi-emittent, strukturerade produkter och livränta, och BNY Mellon's Pershing ("Pershing"), en ledande leverantör av globala finansiella affärslösningar, tillkännagav ett samarbete som kommer att tillhandahålla finansiella rådgivare med klassens bästa erfarenhet av livränta. Genom Pershings prisbelönta förvaringsplattform, NetX360 ®+, kommer rådgivare att kunna få tillgång till Lumas utbildningsmaterial, analysverktyg och lämplighetsverktyg för att hjälpa dem effektivisera och hantera försäljningsaktiviteter för alla produkttyper för livränta.

Lumas omfattande verktygssvit utökar rådgivarnas kapacitet och ger dem möjlighet att hantera livräntor. Inom Luma's Learning Center får rådgivare personliga utbildningsverktyg, förutom National Association of Insurance Commissioners (NAIC) produktutbildning. Att tillhandahålla åtkomst till Luma via enkel inloggning från NetX360+-plattformen ökar rådgivarnas annuitetsforskningsförmåga och möjliggör unika jämförelsefunktioner för att säkerställa att den valda produkten bäst matchar kundens individuella mål. Pershing kommer att överföra mäklarkontodetaljer till Luma, och Luma kommer att tillhandahålla mäklarkonto, produkt och användarinformation till Subscribe®, Pershings egenutvecklade livränteapplikation.  

"Vårt primära uppdrag har alltid varit att ge industrin och finansiella rådgivare möjlighet att bättre förstå, objektivt analysera, köpa och hantera produkter för sina kunders räkning", säger Tim Bonacci, VD och VD på Luma Financial Technologies. "Genom att utöka våra annuitetsmöjligheter till BNY Mellons Pershing-nätverk av finansexperter, utrustar vi rådgivare med de verktyg och kunskaper som är nödvändiga för att navigera i det framväxande livräntelandskapet."

Pershing kombinerar personlig service med en uppkopplad plattform för välståndsteknologi för att ge en unik och skräddarsydd upplevelse för varje kund. När efterfrågan på livränta ökar bland investerare som söker stabilitet och diversifiering, vill rådgivare utnyttja avancerad teknik för att ligga steget före i spelet och erbjuda effektiv och effektiv personlig vägledning.

"Att erbjuda våra kunder enkel tillgång till Luma ger en förbättrad annuitets- och pensionsplaneringsupplevelse", säger Sareena Dalla Brookshire, Chief Product Officer, BNY Mellon's Pershing. "Genom Subscribe, vår egenutvecklade livränteapplikation, har Pershing-kunder tillgång till en robust uppsättning funktioner som hjälper dem att hantera sin livränteverksamhet."

Om Luma Financial Technologies

Luma Financial Technologies (”Luma”) grundades 2018 och har banat väg för en banbrytande fintech-mjukvaruplattform som har antagits av mäklare/återförsäljare, RIA-kontor och privata banker runt om i världen. Genom att använda Luma har institutionella och privata investerare en helt anpassningsbar, oberoende teknologiplattform på köpsidan som hjälper finansiella team att mer effektivt lära sig om, undersöka, köpa och hantera alternativa investeringar såväl som livränta.

Luma ger dessa användare möjligheten att övervaka hela processens livscykel från slut till slut genom att erbjuda en uppsättning lösningar. Dessa inkluderar utbildningsresurser och utbildningsmaterial; skapande och prissättning av anpassade strukturerade produkter; elektronisk orderinmatning; och post-trade management. Genom att prioritera transparens och användarvänlighet är Luma ett alternativ för flera emittenter, flera grossister och flera produkter som rådgivare kan använda för att på bästa sätt möta sina kunders specifika portföljbehov.

Luma har sitt huvudkontor i Cincinnati, OH, och har även kontor i New York, NY, Zürich, Schweiz och Miami, FL. För mer information, besök Lumas hemsida, eller följ oss på LinkedIn och Twitter.

Om BNY Mellon's Pershing

BNY Mellon's Pershing är en ledande leverantör av clearing- och depåtjänster. Vi är unikt positionerade för att hjälpa komplexa finansiella tjänsteföretag att förändra sina verksamheter, driva tillväxt, maximera effektiviteten och hantera risker och reglering. 

Förmögenhetsförvaltning och institutionella företag lägger ut handels- och avvecklingstjänster, investeringslösningar, bank- och mäklardepåer, mellan- och backofficestöd, datainsikter och affärsrådgivning till oss eller något av våra dotterbolag. 

Pershing förenar högkvalitativ service, en öppen digital plattform och BNY Mellon-företaget för att leverera en differentierad upplevelse för varje kund. 

Pershing LLC (medlem FINRA, NYSE, SIPC) är ett BNY Mellon-företag. Med kontor runt om i världen har Pershing över 2 biljoner dollar i tillgångar och miljontals investerarkonton. Pershings dotterbolag inkluderar Pershing X, Inc. och BNY Mellon Advisors, Inc., en investeringsrådgivare registrerad i USA enligt Investment Advisers Act från 1940. Ytterligare information finns på pershing.com, eller följ oss på LinkedIn eller Twitter @Pershing.

Dela med sig: